Herb Cal Tab

Kalcium rágótabletta

A kalcium sokkal több, mint csupán a csontok és a fogazat számára szükséges „építőanyag”. Nélkülözhetetlen többek között az emésztőrendszer számára is, mert támogatja a sejthártyán keresztül ki- és beáramlást. Segíti a megfelelő ideg és izom funkciókat, részt vesz a megfelelő vérsűrűség biztosításában, segíti a szívműködést, és támogatja az enzimek munkáját.

A táplálkozás és a csonterősség összefüggését vizsgáló kutatások azt igazolták, hogy a csontok szilárdsága nem elsősorban a bevitt kalcium mennyiségétől, hanem a belekből való felszívódástól és a kalcium szervezetben történő hasznosulástól függ.

Központi kérdés a kalcium felszívódása a bél nyálkahártyán keresztül. A legtöbb bolti forgalomban lévő kalcium felszívódása nehézkes, a kalcium nem, vagy csak kis mennyiségben kerül bele a véráramba, így el sem jut oda, ahol szükség van rá. Dr. Chen sokáig dolgozott azon, hogy megtalálja azt a formulát, amiből a kalcium optimálisan szívódik fel a gyomor – bél rendszerben.

A csontok erőssége szempontjából fontos még a mozgás, a sport. Ez sokkal direktebb összefüggést mutat a csontok sűrűségével és erősségével, mint a tejfogyasztás.

Mivel az átlagos nyugati táplálkozás rengeteg olyan anyagot tartalmaz, ami kifejezetten rontja a belekben a tápanyagok felszívódását, így könnyen belátható, hogy a bélrendszert karbantartó, rostokban dús táplálkozásra, és természetes anyagokból összeállított csonterősítőre van szükségünk.

A szervezetünkben a kalciumnak biológiailag elérhető, azaz élelmiszer formában kell bejutnia ahhoz, hogy sejtjeink felismerjék, és hasznosítani tudják.

A Sunrider Herb Cal tabletta egy magas kalciumtartalmú ásványi anyag (korall-kalcium) és gyógynövény kombináció.

Különlegessége, hogy a háromféle ásványi kalcium mellett olyan gyógynövény összetevőkből áll, amelyek önmagukban is gazdag, jól hasznosítható kalcium források, illetve tartalmazzák a kalcium beépüléséhez szükséges valamennyi társtényezőt is.

  • Lucernamag csíra – Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban / segíti a kalcium beépülését / beállítja az optimális kalcium-foszfor arányt a szervezetben / magas kalcium és K vitamin tartalmú.
  • Lenmagolaj – Bőségesen tartalmaz A-, B-, C-, D- és E-vitamint, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, vasat, ként, cinket, mangánt és jódot, valamint nagy mennyiségű Omega-3 zsírsavat. Kiváló csonterősítő.
  • Papain – A papaya gyümölcsben lévő fehérjebontó enzim, ami megtisztítja a bélfalat a nyákoktól, javítja a tápanyagok lebomlását és felszívódását.
  • Bromelin – Ananászban található nyákoldó, gyulladás-gátló, keringést javító hatású enzim, ami segíti a tápanyagok felszívódását a belekből.

 

90 x 1600 mg tabletta

9172 Ft