Fibertone

Béltisztító rostkeverék

Az egészség alapvető feltétele a mindennapi tápanyagok bevitele, felszívása és beépítése a szervezetünkbe. A bélfalon lévő parányi bélbolyhok hatalmas felületet alkotnak, amelyen keresztül az elfogyasztott ételekből megtörténik a tápanyagok felszívódása. Ezt a finom, bolyhos felületet azonban könnyen lezárhatják bizonyos élelmiszer maradványok és nyálkák, jelentősen rontva a tápanyag felszívódás hatékonyságát. Ez kezdetben szinte észrevétlenül, később már érezhetően rontja az egészségünket, mivel nem jutunk hozzá azokhoz az értékes és fontos tápanyagokhoz, amelyeket akár az ételeinkkel, akár az étrendkiegészítőkkel beviszünk a szervezetünkbe.

A belek nyálkahártyája aktívan működő felület, ami számos vitamin felszívódásához nélkülözhetetlen belső faktorokat is termel. Például a B-vitaminok hiánya gyakran a bélflóra vegyszerek/gyógyszerek miatti felborulásának a következménye, mert ilyenkor nem termelődik a felszívódáshoz szükséges vivő-anyag. Nem közismert az a fontos tény sem, hogy a jól működő bélrendszer termeli az egészséges véralvadás és a kalcium beépüléséhez szükséges K vitamint! Nem szükséges ezeket szintetikus formában bevinni, ha egészségesen tartjuk a bélrendszert!

Az emésztőrendszert tisztító élelmi rost formula, a Fibertone, különleges összetétele révén tökéletesen megtisztítja a belek tápanyag-felszívó felületét (bélbolyhok), és serkenti az emésztéshez szükséges bélmozgásokat is.

A rostfogyasztás előnyeinek kutatása során a tudósok úgy találták, hogy több súlyos, krónikus betegségek egyes országokban alig fordul elő, míg ugyanezek a betegségek a sokkal fejlettebb országokban ma már népbetegségeknek számítanak.

Ezek: a túlsúly, a cukorbetegség, a szívbetegség, a vastagbélgyulladás, a székrekedés, az aranyér, a visszértágulat és a vastagbélrák. Ezek a betegségek a sok rostot tartalmazó étrenddel egyértelműen megelőzhetők, enyhíthetők.

Egy átlagos ember naponta legfeljebb 10-20 gramm élelmi rostot fogyaszt, ami a szükséges mennyiségnek mindössze a fele. Az elmúlt néhány évben orvosi és egészségügyi körökben egyre többen hangsúlyozzák, hogy minél több, különböző gyümölcsökből, zöldségfélékből és gabonafélékből származó élelmi rostot fogyasszunk.

A Sunrider emésztőrendszert tisztító növényi formulája speciálisan összeválogatott, rosttartalmú anyagok keveréke, amely vízben oldható és oldhatatlan rostokat egyaránt tartalmaz.

Az élelmi rostok fajtái:

  • Oldhatatlan rostok – cellulóz, hemicellulóz és lignin. Ezek a növények sejtfalaiból származnak és a teljes gabonafélékben, babfélékben és egyéb növényi termékekben találhatók. Az oldhatatlan rostok növelik a táplálék áthaladási sebességét az emésztőrendszerben. Elsősorban székrekedés ellen, de megelőzhetnek más emésztési rendellenességeket is (pl. vastagbélgyulladás vagy vastagbélrák), illetve segítenek ezek kezelésében.
  • Oldható rostok – mézgák, pektinek és a raktározó poliszaharidok. Ezek csökkentik a táplálék áthaladási sebességét, mert teljesen megemésztődnek és felszívódnak a vastagbélben. Az oldható rostok segítenek a cukorbetegség és az ingadozó vércukor szint karbantartásában, mindemellett az oldható rostok általában csökkentik a vér koleszterin szintjét is.

 

Az emésztőrendszert tisztító élelmi rost formula alkalmazásakor nem szükséges acidophilus termékek fogyasztása, a formula ugyanis megóvja a bélflórában a barátságos baktériumokat.

100 x 496 mg kapszula

9625 Ft